18 Haziran 2010 Cuma

Havuçlu Kek Tarifi

Sıvıyağ (1 su bardağı),
Tozşeker (1 su bardağı),
Un (2 su bardağı),
Kabartma tozu (1 paket),
Tarçın (1 çay kaşığı),
Havuç (2 adet),
Yumurta (4 adet),

Hazırlanışı

1. 2 adet havucu bir kabın içine rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları avucunuzun içinde sıkarak suyunu süzün ve başka bir kabın içine alın.

2. 4 adet yumurtayı bir kabın içine kırın ve üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 30 gram ceviz içi ve 1 su bardağı şeker ekleyin. Bu karışımı bir kaşık yardımıyla çırpın ve rendelenmiş havu­cun üzerine ilave edin. Aynı karışımın içine 2 su bardağı unu ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve üzerine bir kaşık un serperek tepsinin her tarafına yayılmasını sağlayın. Fazla kalan unu boşaltın ve hazırladığınız havuçlu karışımı tepsinin içine yayın.

3. Tüm karışımı tepsiye yaydıktan sonra önceden 175 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 35 daki­ka pişmesini bekleyin. Kekinizi fırından çıkarıp ters çe­virin ve üzerine dilediğiniz miktarda pudra şekeri ve tar­çın serpin. Kekinizi dilimleyerek servise hazır hale getirin.



Etiket: