3 Haziran 2010 Perşembe

KROKODİL DANDİ İLE ÖRGÜ ÇANTA

Derya baykalın programında konuk olan örgü ören izmirli fatih akı bu örneği anlatmıştı. çok karışık bir model adı gibi karışık krokodil dandi. o örnekten örülmüş şık bir çanta modeli

akıllı iple açıklamalı örgü yelek modeli

Açıklamalı örgü kolay yelek modeli


ÖN : 29 ilmeklastik örgüyle başlanır. 6 cm yaka örülür. Tek tarafı her sırada 1 arttırılarak, diğer tarafıda 6 cm lastik örerek 22cm kol için inilir. Kol oyugundan sonra, her 8 cmde 1 (3kere) tek taraf kesilir. Öbür tarafa lastik devam eder. Sonra her 8 cmde 1 ilmek (3kere) arttırılır. Bel oyuğu tamamlanır.
Kol bitiminden itibaren 30 cm sonra, yırtmaç için 3 ilmeklik lastikle devam edilir. Etek ucu 6 cm lastikle bitirilir. Diğer ön tarafta aynen bu şekilde örülür. Bir tanesine düğme için ilik açmak gerekir. Yakada 1 ilik açılır. Yakadan aşağıya inerken her 10 cmde 1 ilik acılarak 10 ilik yapılır.

ARKA : 47 ilmek lastik örgüyle başlanır. 6 cm yaka için örülür. Her sırada 1 arttırılarak 22 cm örülür. 8 cm sonra 1 ilmek (3kere) kesilir. Daha sonra her 8 cmlik 1 ilmek (3 kere) arttırılır. Böylece bel oyuguda yapılmış olur. Kol bitiminden itibaren 30 cm sonra her 2 kenardan 3 er ilmek lastikle devam edilir. Burası yırtmaç olacaktır. Etek ucu 6 cm lastikle bitirilir.

Çiçekli Ara Danteli


Çiçekli Ara Danteli

Akıllı İpten Bebek Kazakları

akıllı ipten bebek kazakları

Bere Örme

bere örme

Örnekli Kız Bebek Kazağı



örnekli kız bebek kazağı

Kare Motifli Dantel Sehpa Örtüsü


kare motifli dantel sehpa örtüsü


Bebekler İçin Örgü Modelleri

Bu örgüler ve daha sonra yayınlayacağım resimler sadece oyuncak bebekler ve barbie ler için. kısa zamanda yapılacak bu oyuncak bebek kıyafetleri ile çocukların ve özellikle kız ların hayal dünyasına büyük katkıda bulunmak mümkün.Ayrıca bebeğinize zarar vermiyecek olmaları da ayrı bir avantaj.Bu zararsız oyuncaklar için bebek kıyafetleri birkaç dakikada hazırlanabilir.








Baharlık bebek örgüleri

İşte yeni yeni baharlık ve yazlık bebekörgü modelleri...Daha ziyade açık renklerle örülmüş.Çizgili,kruvaze tek parça, bisiklet yaka kolsuz pembe ve topraktonları olarak tasarlanmış..Amigrumi denilen minik oyuncaklar da burada örgü tekniği ile yapılmış.Hem doğal hem de ekonomik.Bebek tulumu ve bebek elbisesi aynı renklerle kız ve erkeke bebekler için tasarlanmış.Kapşonlu hırka da unisex kullanılabilir.