6 Haziran 2010 Pazar

Desenli Örgü Kısa Kazak Modeli

örgü kısa kazak modeli

Beden 36/38
Malzeme: Moher, yün karışımlı fantezi örgü ipliği (yak. 75 m/50 gr): yak. 450 gr; örgü şişi numara 5. Lastik örgü: I yüz ilmek, I ters ilmek değiştirerek örün. Düz yüz Gidiş sırasını yüz, dönüş sırasını ters örün. Örnek denemesi: 15 ilmek ve 22 sıra düz yüz = 10 x 10 cm. Arka parça; 77 ilmekle başlayın ve etek ucu için 3 cm = 7 sıra lastik örgü örün. Ardından düz yüz örün. 8 cm = 18 sıra düz yüz ördükten sonra her iki yanda kol evleri için işaret alın. 26 cm = 58 sıra düz yüz ördükten sonra omuz eğimleri için her iki yanda 5 ilmek kapatın, sonra her 2. sırada 2×5 ilmek daha kapatın, izleyen sırada kalan 47 ilmeği kapatın. Ön parça: Arka parça gibi örün.
Kollan 38 ilmekle başlayın ve etek ucu için 3 cm = 7 sıra lastik örgü örün, ardından düz yüz çalışın. Eğimler için her iki yanda her 8. sırada 9 x I ilmek artınn = 56 ilmek. 36 cm = 80 sıra sonra tüm ilmekleri düz yüz kapatın.
Yaka: 2 parça hazırlayın. Her bir yaka parçası için 79 ilmekle başlayın ve 12,5 cm = 27 sıra düz yüz örün. Ardından 1,5 cm İ 3 sıra lastik örgü örün, izleyen sırada tüm ilmekleri göründükleri gibi kapatın.
Bitirilmesi: Parçalan gerin, nemlendirin, kurumaya bırakın. Dikişleri kapatın, yan dikişleri yalnızca işarete kadar Yaka parçalannda başlangıç sırasında baştan ve sondan 13. ilmekten sonra bir işaret alın. Sonra yaka parçasının ortasındaki 53 ilmeği (işaretler arasında kalan) arka ve ön parçanın yaka kenanna dikin. Parçalan öyle yerleştirin ki yüz örülü kısımları dışta kalsın, yakadaki fazlalığı = 6 ilmek yedirin, yaka kenarlarını ilmekleri birleştirerek tutturun.Yakanın dar kenarlannı üst üste koyun, – düz yüz örülü tarafları dışta kalacak – sonra hafif bir eğim vererek dikin, dikişi yakanın bedene birleşme yerinde bitirin. Sonra yakanın dikili taraflarını çevirin ve uçlarını tutturun. Dikişlerin bu şekilde çiftli olması kullanım sırasında yakanın formunun bozulmasını engelleyecektin Son olarak kollan takın.